Hvordan Søke

Hvordan søke visum til Vietnam?

fill-out-min

Trinn 01.

Velg type visum, fyll inn og send søknaden.

applicant_detail-min

Trinn 02.

Bekreft korrekt informasjon og visum servicegebyr.

check_information-min

Trinn 03.

Motta et brev med forhåndsgodkjent visum via e-post innen valgte virkedager. Få visum stempel på flyplassen, eller ambassaden.

Online Visum til Vietnam

Det er viktig å vite at i likhet med Norden, er det mange ulike visum typer til Vietnam. E-visa (E-visum), visa on arrival (Visum ved ankomst), visa code at embassy (visum brev hos ambassaden), visum hos ambassaden etc.

Visum hos ambassaden er det mest vanlige. MEN, landene i norden (eks. Norge, Sverige, Danmark, Finland etc.) har mulighet til å søke online visum til Vietnam. 

Det flere grunner til å søke visum ved ankomst til Vietnam eller annen visum typer på nettet.

1. Det er trygt igjennom vår hjemmeside, betaling gjøres av 3rd Paypal (Som garanterer sikkerhet), og ingen bry ved ankomst. Se flere fordeler til høyre.

2. For enkelte er det langt unna fra ambassaden. Å søke visum online, vil lette prosessen betydelig. Det er også raskere og rimeligere. 

3. For andre er det lite ønske å sende ifra seg passet rett før man skal reise. Tradisjonelt kan det søkes hos ambassaden, men dette er mest forbehold hvis du kan besøke ambassaden og har tid til å reise frem og tilbake, eller sende rekommanderte brev frem og tilbake. Kosts- og tidskrevende.

Visum ved ankomst letter og sparer deg for en masse tid. Det er flere ulike alternativer for online visum til Vietnam. Les nedenfor.

Planlegg og søk god tid i forveien. Fyll ut søknaden riktig! Som all visum søknader, er det viktig at du fyller ut riktig informasjon i henhold til passet. Viktigst av alt, vi garanterer visum eller full tilbakebetaling, og gir full support igjennom vårt team med lang erfaring.

Service og Support
5/5

Visum ved Ankomst

Visum ved ankomst er mest brukt og mest fleksibelt. Dette er forhåndsgodkjent visum der myndigheten har behandlet og godkjent ditt visum til Vietnam. Du er med andre ord klar til å booke flybilletter ol. Denne er kun gyldig hvis du flyr inn til Vietnam.

Prosessen for å søke visum ved ankomst til Vietnam:

 1. Søk online og betal service gebyr. Fyll inn riktig info.
 2. Få tilsendt visum brevet via email
 3. Print ut brev(ene) som reisebevis
 4.  Hent visum stempelet ved ankomst på flyplassen i Vietnam. Lever til «visum ved ankomst» kontoret følgende dokumenter: passet, 2 pass foto, visum brevet, visum stempel gebyr og en visum deklarerings form.
Vent på opprop mens ditt visumbrev og passet sjekkes opp mot systemet, og du får tilbake passet med visum stempel. Sjekk at all visumet er riktig når du får tilbake passet. Du er nå klar til å reise inn i Vietnam. (Ønsker du prioritert uten kø og assistanse, tilbyr vi «Airport Assistance» eller VIP Fast Track. Kan bestilles sammen med visumsøknaden»).
 • Passfoto er i normal standard, kan bruke det norsk formatet.
 • Visumstempel gebyr er regulert. Sjekke ut vår søknad for oppdatert pris. Ha med USD, da ingen kort godtas. (Minibanken er tomt for penger 99% av gangene).
 • Visum deklareringsform får ved henvendelse i luken. Men du kan også forhåndsfylle det ut etter mottatt visum brevet. Fås på vår hjemmeside.
 • Behandles av immigrasjonsmyndigheten i Vietnam og ikke  av ambassaden.
vietnamvisa

E-visum til Vietnam

Siden 2017 ble det innført en ny visumtype for å lette reisende til Vietnam. Denne er tilgjengelig for nordmenn, men det er viktig å huske at denne er mer begrenset. Noen av begrensingene er:

 • Landegrense for innreise og utreise må stemme. Kan ikke endres.
 • Veldig vanskelig å forlenge visumet i Vietnam uansett årsak.
 • All informasjon må samstemme 100%
 • Ha tur operatør og addresse i Vietnam. Søker du igjennom oss, og ikke har turoperatør, vil vi fylle ut denne delen for deg. Enklere for deg som ikke har hele reiseplanen klar.
 • Kun en innreise. Ikke mulighet for multiple innreise.
 • Kun enkelte land kan søke visumet. Bla. Norden er kvalifisert.
 • Behandles av immigrasjonsmyndigheten i Vietnam og ikke ambassaden.

Søker du igjennom oss, vil vi bistå med all support og kommunikasjon hvis du skulle ha noe spørsmål. Vi vil stå som din reise agent i Vietnam.

4 enkle trinn for å søke e-visum til Vietnam:

 1. Velg «e-visa* restrict», fyll ut søknaden.
 2. Last opp kopi av info siden av passet, passfoto og betal service gebyret.
 3. Få tilsendt visum brevet via email. Sjekk at all info er korrekt.
 4. Print det ut som reisedokument.
 5. Hent visumstemplet ved passkontrollen på angitt innreise grense.

Visumstemplet viser når du må reise ut av landet og dens gyldighet. Sjekk alltid all info er riktig. Visumet er som et løst visum. Brevet må du alltid ha med deg.

 • Er kun gyldig for angit innreise grense.
 • All gebyr er betalt online. Ingen ekstra visum stempel gebyr.
 • Mister du visum brevet, kan det bli problem/ gebyr når du reiser ut av landet.
 • Klarer du ikke å laste opp passinfo siden og passfoto av deg, så send det gjerne til oss. Husk å oppgi orderid til Support@

Visa Code ved Ambassaden

Visa code at embassy, eller visum kode ved ambassaden, er også en type forhåndsgodkjent visum. Du søker og får svar før du går til valgt ambassade og henter visum stemplet. Istedenfor å gå frem og tilbake, eller sende inn dokumneter med rekommandert brev og return konvolutt, kan du bare droppe innom angitt ambassade og hente visum stemplet.

Hver enkelte Vietnamesiske ambassade har sine egne rutiner og regler mht. skjemaer og gebyrer.

Visumstempel gebyret betales til ambassaden. Den er ofte tilsvarende som et vanlig visum.

4 Enkle trinn for å søke visum kode hos ambasssaden til Vietnam:

 1. Velg Visa code at embassy, og ambasssaden du ønsker å hente visumstemplet.
 2. Sjekk ut all info og betale service gebyret. Visum brevet mottas via email. 
 3. Print all dokumenter ut og bruk de som reisedokumenter og for å hente ditt visum stempel.
 4. Lever inn passet, passbilder, visum stempel gebyr og evt. lokale skjemaer til ambassaden.

Vent mens de sjekker opp i systemene og få tilbake passet med visum stemplet.

 • Denne visum typen er anbefalt hvis du virkelig vil ha visumet før du reiser og har lite tid til å dra frem og tilbake til ambassaden.
 • Husk å ha med alle dokumenter.
 • Sjekk ambassadens åpningstider.

Ambassaden trenger 2 virkedager etter godkjennelsen for å få frem i sitt system. Drar du før, kan de nekte eller at deres post er ikke sjekket. Ambassader trenger normalt 2 virkedager for å sjekke deres interne poster og systemer.

Visum hos Ambassaden

Hver enkel Vietnamesisk ambassade har sine egne regler. Det er viktig at du kontakter ambasaden for oppdatert informasjon.

Generelt kan du du søke ved direkte oppmøte. Lever inn alle dokumenter (pass, søknadsskjemaer og betal visumgebyret (dette er service gebyr og selve visum stempel gebyr på en gang). Få en estimert behandlingstid, og kom tilbake for å hente passet med visumet. Haster det, kan du søke ekspress mot en ekstra gebyr.

Et annet alternativ er å sende det per post. Sjekk ambassaden sin hjemmeside og kontakt dem først. Hvilke skjemaer, hvor mye det koster, betalings muligheter osv. er avhengig av hvert enkelt lokalt ambassade. Husk å sende det i rekommandert postsending med tilsvarende retur konvolutt. Det er aldri gøy å miste sitt pass i posten rett før en skal reise.

Vietnamesisk ambassader i Asia er billigere enn i Europa og ofte kortere behandlingstid. Ambassaden i Kambodsja er et av dem, hvis du skal en tur innom der før reise til Vietnam. Ellers er Thailand et annet bra alternativ.

MEN sjekk deres åpningstider før du oppsøker ambassaden. De har ofte korte åpningstider og lokale helligdager.

Før og etter helligdager, kan det være en del forskinkelser pga. opphoping av søknader og saker. 

Har du ikke bestemt deg for hvilke visum typer du ønsker? Våre anbefalinger er Visum ved ankomst og e-visum. Vi garanterer visum eller pengene tilbake. I tillegg har vi lang erfaring med reisende til Vietnam fra alle land i verden. Vi bruker Paypal som betalingsløsning for din sikkerhet. Du får svar allerede etter noen dager, og kan vite med sikkerhet at du kan reise til Vietnam. Med vår ekspert team i ryggen, kan du føge deg trygg.  

Noen av våre Referanser

Vil du søke visum til Vietnam eller bare sjekke ut. Klikk her >>